preskoči na sadržaj

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega

 > Naslovnica
Regionalni centar kompetentnosti (RCK) Panonika

Potpisan ugovor vrijedan čak 49.345.376,16 milijuna kuna u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga - Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

https://mzo.gov.hr/vijesti/dodijeljeno-820-milijuna-kuna-za-centre-kompetentnosti-u-strukovnom-obrazovanju/3850

Više...

U sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja" 5.10.2020. potpisali smo ugovor vrijedan 30.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava za Uspostavu infrastrukture RCK Panonika.


Vijesti

Ove godine učenici iz čak četiri zanimanja Poljoprivredno-prehrambene škole Požega sudjelovati će u projektu mobilnosti

Autor: Anita Bubak, 30. 5. 2019.

Poljoprivredno-prehrambenoj školi Požega i ove je godine Agencija za mobilnost i programe Euopske unije (AMPEU)u sklopu Erasmus plus programa odobrila projekt mobilnosti. Tijekom mobilnosti, učenici će sudjelovati na stručnoj praksi kod poslodavaca u Portugalu i Sloveniji. Učenici će imati i slobodno vrijeme za kulturološke aktivnosti, odnosno razgledavanje i upoznavanje sredine u kojoj se nalaze. Projekt nosi naziv Mobilnost u poljoprivredi, prehrani i agroturizmu (Agriculture, nutrition, agrotourism mobility - A. N. A.). Za provođenje projekta odobreno je  68.168,00 eura.

Pojektnim prijedlogom planirana je kratkoročna mobilnost učenika u trajanju 16 dana. U mobilnost će biti uključeno 28 učenika iz četiri zanimanja – tri četverogodišnja i jedno trogodišnje i četiri nastavnika. Mobilnost u Portugalu koja će biti u studenom ove godine  pohađati će 14 učenika (7 pekara, 7 prehrambenih tehničara) s 2 nastavnika u pratnji. Mobilnost u Sloveniji koja će biti u ožujku iduće godine sudjelovati će isto 14 učenika (7 poljoprivrednih tehničara - fitofarmaceuta i 7 agroturističkih tehničara) također s 2 nastavnika u pratnji.

Projektne aktivnosti započeti će 1. 6. 2018. godine a završiti će 31. 5. 2020. godine. Stečene stručne kompetencije učenika evidentirat će se u Europass mobilnost dokumentu, a ECVET bodovi ostvareni na temelju sadržaja i satnice stručne prakse u inozemstvu će se upisati u Sporazum o učenju te će doprinijeti priznavanju stečenih kompetencija na domaćem i EU tržištu rada te lakšem zapošljavanju učenika.Učenici će ovim projektom ostvariti razmjenu iskustava, upoznati nove kulture te se senzibilizirati za različitost. Također, ostvarit će se  kontakt s tvrtkama u kojima će učenici provoditi stručnu praksu što će iznjedriti mogućnosti suradnje i unapređenje školskog kurikuluma i procesa naukovanja.

Projekt je važan za nastavnike u pratnji jer će iz prve ruke upoznati portugalski i slovenski sustav obrazovanja i naukovanja te procijeniti pozitivne i negativne strane stranog obrazovnog sustava kojeće moći podijeliti s kolegama, stručnim nastavnicima i poslodavcima kod kojih učenici inače obavljaju stručnu praksu. Vjerujemo kako će mogućnost usporedbe portugalskog sustava koji se igeografski nalazi daleko od hrvatskog te slovenskog koji je ipak puno bliži rezultirati zanimljivimzaključcima.

Provedbom ovog projekta otvaraju se mogućnosti nastavka sudjelovanja škole u projektima mobilnosti, a jačanjem svojih kapaciteta, škola će ostvariti jačanje cijele ustanove te njezinu prepoznatljivostkako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

Poljoprivredno–prehrambena škola trenutno dovršava provođenje Erasmus plus projekta „Agromobilnost“. Ovim je projektom 15 učenika zanimanja Prehrambeni tehničar i Agroturistički tehničar u studenome  obavljalo stručnu praksu u portgalskom gradu Bragi.Sudjelovanjem  u ovom projektu učenici su upoznali  sustav rada u Portugalu, radne procese, standarde kvalitete, nove tehnologije, radne uvjete i organizaciju radnog vremena, komunikaciju i odnos prema klijentima te su razvijali kreativnost, samostalnost i odgovornost u radu. Također, su imali  priliku upoznati odnos mentora prema naučnicima kao i način na koji  sudjeluju u njihovom obrazovanju.
Vremenici 2020./2021.
Upisi 2020./2021.
UDŽBENICI 2020./2021.
Projekt mobilnosti
Projekt zajedno
DOKUMENTI ŠKOLE

Projekti

NATJECANJA

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Koji je tvoj najčešći razlog izostanka s nastave? (odaberi jedan odgovor)


Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Poljoprivredno-prehrambena škola Požega / Ratarnička 3, HR-34000 Požega / ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr / ured@ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr
preskoči na navigaciju