preskoči na sadržaj

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega

 > Naslovnica
Vijesti

Tiskovna konferencija projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika

Autor: Marija Grgić, 7. 7. 2020.

Danas je organizirana tiskovna konferencija povodom potpisivanja ugovora za projekt „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika“. Projekt su predstavili: Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, Senka Horvat, ravnateljica Regionalnog koordinatora „Panora“ i v.d. ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Mršo Rajić.

Regionalni centar kompetentnosti Panonika zamišljen je kao centar izvrsnosti u kojem korisnici stječu najsuvremenija znanja u području poljoprivrede, primjenjiva u praksi i utječu na tehničko-tehnološki razvoj poljoprivredne proizvodnje, opću konkurentnost poljoprivrednih gospodarstava, razvoj ekološke proizvodnje, kontinentalni agroturizam i ruralni razvoj. Teži doprinositi povećanju konkurentnosti poljoprivrede pružanjem znanja za poljoprivredu zasnovanu na suvremenim tehnologijama i suvremenim metodama uzgoja, obrade i plasmana proizvoda, povećanju kvalitete strukovnog obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja te osiguranjem smještaja za korisnike.

Nositelj projekta je Poljoprivredno-prehrambena škola, a partneri projekta su Požeško–slavonska županija, Regionalni koordinator razvoja PŠŽ Panora, Srednja škola Stjepana Sulimanca, Prirodoslovna škola Karlovac,  Ekonomska škola Požega, Veleučilište u Požegi, Kutjevo d.d., Udruga učeničkih domova: Učenički dom Požega, Virovitica i Karlovac. Cilj projekta je uspostava organizacijskih, programskih i kadrovskih uvjeta funkcioniranja Regionalnog centra kompetentnosti Panonika. Projektom osnivanja Regionalnog centra kompetentnosti Panonika stvaraju se neophodni programski i kadrovski uvjeti koji će unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu i praktičnoj nastavi. Programski uvjeti se stvaraju modernizacijom postojećih obrazovnih programa i stvaranjem novog standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma za zanimanje Agroprocesni tehničar. Kadrovski uvjeti osiguravaju se organiziranjem specijaliziranih edukacija i studijskih putovanja namijenjenih nastavnom osoblju.

Rad Regionalni centar kompetentnosti Panonika doprinosi povećanju konkurentnosti poljoprivrede pružanjem znanja iz sektora poljoprivrede koja su zasnovana na suvremenim tehnologijama i suvremenim metodama uzgoja, obrade i plasmana proizvoda, povećanju kvalitete strukovnog obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja. Regionalni centar kompetentnosti Panonika će postati mjesto poticanja inovacijskih aktivnosti i poticat će razmjenu znanja između gospodarskog i znanstvenog okruženja, podiže privlačnost poljoprivredne struke kroz poticanje i motiviranje mladih. U sklopu projekta nabavlja se suvremena oprema za unapređenje nastavno – obrazovnih programa u vrijednosti 17 milijuna kuna za praktikume kao što su Mikrobiološki laboratorij, Praktikum za preradu voća, povrća i ljekovitog bilja, Procesno tehnološki praktikum, Kuharski praktikum, Analitički laboratorij, Vinski praktikum, Oprema za hidroponski uzgoj i druga oprema.

Što su izjavili predstavljači projekta pročitajte iz medija:

https://www.pszupanija.hr/novosti/ured-zupana/item/2837-tiskovna-konferencija-projekta-uspostava-regionalnog-centra-kompetentnosti-panonika.html

http://glas-slavonije.hr/436893/4/Regionalni-centar-Panonika--projekt-za-buduce-strucnjake-u-poljoprivredi

https://pozega.eu/regionalni-centar-panonika-buducnost-obrazovanja-za-poljoprivredu-slijedecih-desetljeca/
Vremenici 2020./2021.
Upisi 2020./2021.
UDŽBENICI 2020./2021.
Projekt mobilnosti
Projekt zajedno
DOKUMENTI ŠKOLE

Projekti

NATJECANJA

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Koji je tvoj najčešći razlog izostanka s nastave? (odaberi jedan odgovor)


Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Poljoprivredno-prehrambena škola Požega / Ratarnička 3, HR-34000 Požega / ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr / ured@ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr
preskoči na navigaciju