preskoči na sadržaj

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega

 > Naslovnica
Vijesti

Prezentacijski sastanak Regionalnog centra kompetentnosti Panonika

Autor: Marija Grgić, 4. 11. 2019.

U našoj školi 29. listopada 2019. održan je prezentacijski sastanak Regionalnog centra kompetentnosti Panonika, sastanku su prisustvovali župan Alojz Tomašević te pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo. 

Na sastanku je prezentiran rad Centra, a glavne aktivnosti su provedba strukovnih programa, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog obrazovanja, uz osiguranje smještaja korisnicima, umrežavanje dionika u unapređenju obrazovanja i promoviranju poljoprivrednih zanimanja te kontinuiran razvoj Centra: programski, infrastrukturno i kadrovski. 

Regionalno djelovanje Centra je na području 5 županija: Požeško-slavonska. Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka te Karlovačka županija. Na području Požeško-slavonske županije partneri Centra su Požeško–slavonska županija, Srednja škola Stjepana Sulimanca, Prirodoslovna škola Karlovac, Ekonomska škola Požega, Kutjevo d.d., Veleučilište u Požegi, Udruga učeničkih domova: Učenički dom Požega, Virovitica i Karlovac, također je ostvarena suradnja s gospodarstvom i obrazovnim institucijama.

Tijekom prezentacije izneseni su trenutni problemi i rješenja tih problema što sadrži: modernizirani kurikulumi i programi usklađeni s tržištem rada, osiguranje infrastrukture za provedbu praktične nastave do 70% i praktičnog rada, educirati nastavnike za primjenu inovativnih metoda poučavanja, uspostava kontinuiranog sustava usavršavanja nastavnika, organiziranje treninga za usavršavanje mentora, provedba prilagođenih programa, primjena asistivne tehnologije i prilagodba infrastrukture za osobe s invaliditetom, a učenici će usvajati kompetencije za poduzetništvo, digitalnu i financijsku pismenost. Također od velike važnosti je unaprjeđenje postojećeg strukovnog obrazovanja Izrada novog standarda zanimanja na način modernizacije postojećih četverogodišnjih i trogodišnjih programa,uvođenja novih programa obrazovanja odraslih,kao i seminara, stručnih skupova i konferencija.

Izvor: https://www.pszupanija.hr/novosti/ured-zupana/item/2546-prezentacijski-sastanak-o-centru-kompetentnosti-u-poljoprivredi.html
Upisi 2021./2022.
 

Europska unija
Zajedno do fondova EU

PROJEKT
USPOSTAVA INFRASTRUKTURE RCK PANONIKA

Projekt je sufinancirala
Europska unija iz Europskog fonda
za regionalni razvoj


PROJEKT
USPOSTAVA REGIONALNOG CENTRA KOMPETENTNOSTI PANONIKA

Projekt je sufinancirala
Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Pozivnica RCK Panonika

Početna konferencija

Predstvaljeni projekti RCK  Nastavničkom vijeću

Sastanak s nastavnicama partnerske Ekonomske škole

 

POPIS UDŽBENIKA 2021./2022.

Vremenici 2020./2021.
Projekt mobilnosti
Projekt zajedno
DOKUMENTI ŠKOLE

Projekti

NATJECANJA

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Koji je tvoj najčešći razlog izostanka s nastave? (odaberi jedan odgovor)


Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Poljoprivredno-prehrambena škola Požega / Ratarnička 3, HR-34000 Požega / ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr / ured@ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr
preskoči na navigaciju