OBJAVE

Posjet gostiju iz pet županija

Datum objave: 26. travnja 2024.

Tridesetak profesora poljoprivrednih škola, predstavnika – županijskih/gradskih upravnih odjela za poljoprivredu, razvojnih agencija, Europe Directa s područja Dubrovačko-neretvanske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije posjetilo je jučer našu Školu.

Uz ravnateljicu Mariju Mršo Rajić obišli su edukativni voćnjak Škole u kojem im je dipl ing. Tomislav Soldo s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi predstavio mehanizaciju za voćnjak, meteorološku stanicu, sustav navodnjavanja kao i sam projekt podizanja nasada.

Voditelj školskog gospodarstva, dipl. ing. Robert Matasović upoznao ih je s našom opremom za pčele, postavljenom košnicom i planovima za razvoj pčelarstva. Obišli su i plastenik te se upoznali s projektom Regionalnog centra kompetentnosti Panonika te napretkom građevinskih radova na glavnoj zgradi Škole.

Posjet je organizirao Europe Direct koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod. Inicijator je događanja “Budućnost poljoprivrede – uz očuvanje okoliša i strateški dijalog sa stručnjacima i organizacijama poljoprivrednog sektora” , s ciljem povezivanja znanosti, struke i neposredne poljoprivredne proizvodnje te jačanja svijesti javnosti o mogućnosti profitabilne poljoprivredne proizvodnje uz očuvanje prirode i okoliša.

Cilj ovog posjeta je upoznavanja s mogućnostima budućeg razvoja poljoprivrede uz pravilnu primjenu suvremenih saznanja i modernih tehnologija koje štite okoliš i prirodu, a ujedno omogućavaju visoke prinose, konkurentnu proizvodnju, a time i ostvarivanje većeg profita.

Tekst: A. B.
Foto. A. D.

Pročitajte još:

Skip to content