OBJAVE

Projekt “Dan planeta Zemlje – 365”

Datum objave: 18. travnja 2024.

Naši učenici fotografirali su “divlja” odlagališta otpada u okviru projekta “Dan planeta Zemlje – 365”.

Zaista je nevjerojatno da unatoč tome što gotovo svaki grad i općina imaju legalna odlagališta otpada, i dalje mnogi otpad odlažu u prirodu.

U okviru projekta “Dan planeta Zemlje – 365” Poljoprivredno-prehrambene škole, učenice i učenici koji većinom dolaze iz naše, ali i iz susjednih županija, fotografirali su takva sramotna odlagališta.

Dio njihovih fotografija objavljujemo u priloženoj brošuri jer želimo pozitivno djelovati u zajednici te ih podučiti o važnosti koju ima svaki pojedinac u pokretanju pozitivnih promjena.

Nadamo se da će ove fotografije pridonijeti odgovornijem ponašanju neodgovornih pojedinaca te da će svoj otpad zbrinjavati na legalnim odlagalištima. Vjerujemo da će naše učenice i učenici svoje uzore vezane za brigu o okolišu i prirodi pronaći u onim pojedincima, udrugama, poslovnim organizacijama i institucijama koje takva odlagališta gotovo sizifovskim naporima pokušavaju sanirati.

Također, u okviru projekta “Dan planeta Zemlje – 365” učenice i učenici su dizajnirali i osmišljavali plakate koji ukazuju na važnost očuvanja energije i pitke vode. Nakon što su ih izradili, postavili su ih na različitim mjestima u Školi. Ideja je da na ovaj način pomognu u smanjenju potrošnje energije i pitke vode kako bi barem malo pridonijeli rješavanju ekoloških problema.

Projekt su osmislile i vode profesorice Anita Bubak i Dijana Garbin.

Tekst: Anita Bubak
 

Pročitajte još:

Skip to content