U petak 12. travnja 2024. maturantice i maturanti, zanimanja prehrambeni tehničar s profesoricama Katarinom Džalto i Mirom Ćaćić bili su u obilasku Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.
Tamo su se upoznali s radom Službe za zdravstvenu ekologiju kako bi nadogradili znanja koja usvajaju kroz predmete Analiza i kontrola kvalitete hrane i Higijena hrane te su doznali kako se ta znanja primjenjuju u praksi.
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/04/437527907_810126057814777_8708917846797080259_n-1024x576.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/04/437365973_810126107814772_3479860860823205480_n-1024x576.jpg)
Vidjeli su i na koji se način analiziraju uzorci zraka namijenjeni za identifikaciju i količinu peludi u zraku. Također su imali priliku sudjelovati u mikrobiološkoj i kemijskoj analizi vode. Određivali su količinu klorida, mutnoću i vodljivost vode jer su to važni parametri za utvrđivanje kakvoće pitke vode.
Zahvaljujemo se gospođi Danici Mikšik, dipl. ing. iz Zavoda za javno zdravstvo na gostoprimstvu i stručnom vodstvu.
Tekst: A. B., Foto: K. DŽ.
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/04/437503457_810125894481460_7990986035652065815_n-768x1024.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/04/437683325_810126021148114_3416920518028968626_n-576x1024.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/04/437574461_810125827814800_7094033938138017242_n-576x1024.jpg)