Učenici smjera prehrambeni tehničar sudjelovali su u sveobuhvatnoj praktičnoj nastavi pripreme pekmeza od divljeg šipka. Ova edukativna aktivnost, koja se odvijala u školskom praktikumu, uključila je nastavnike iz različitih predmetnih područja, demonstrirajući interdisciplinarni pristup obrazovanju u prehrambenoj tehnologiji. Učenici su naučili specifične tehnike obrade divljeg šipka i postupak proizvodnje pekmeza. Naglasak je stavljen na važnost održavanja čistoće i pravilnih higijenskih praksi tijekom cijelog procesa proizvodnje. Učenici su se upoznali s metodama kontrole kvalitete, uključujući praćenje temperature, kiselosti i viskoznosti proizvoda. Obrađene su zakonske obveze i pravilno označavanje prehrambenih proizvoda, s fokusom na nutritivne informacije i sastojke. Učenici su razmatrali marketinške strategije prikladne za promociju domaćeg pekmeza od divljeg šipka. Ovaj praktični pristup omogućio je učenicima da povežu teorijsko znanje s realnim proizvodnim procesom, pripremajući ih za buduće poslove u prehrambenoj industriji. Zahvaljujući timskom radu učenika i nastavnika Tonke Šarić, Mire Ćaćić, Melite Prološčić i Katarine Džalto dobili smo neodoljivi okus po tradicionalnoj recepturi.
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/463458807_8711909332193245_5842099369835285727_n-768x1024.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/474762860_3577273065903807_181024389742423559_n-1.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/474895691_9323984294319076_277567408052961449_n-1.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/475115705_3577272669237180_285321741731811332_n.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/475330528_9323983874319118_1688231664027165546_n-1.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/475330528_9323983874319118_1688231664027165546_n.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/475772908_9323984520985720_1505138377820570393_n.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/475815108_9323984597652379_4362457562997905988_n.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/475863435_9323984067652432_1014638737200442729_n.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/475983303_9323984114319094_2542062504743420656_n-1.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/475983303_9323984114319094_2542062504743420656_n.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2025/02/476011884_9323983680985804_1729188173306757587_n.jpg)