OBJAVE

Patrik Pilaš uspješno predstavio Školu na WorldSkills Croatia 2024.

Datum objave: 21. svibnja 2024.

Naš maturant Patrik Pilaš, zanimanja agrotehničar uspješno je predstavio našu Školu na Državnom natjecanju učenika strukovnih zanimanja WorldSkills Croatia 2024. koje se održalo na Zagrebačkom velesajmu.

Natjecao se u disciplini Agro te je osvojio 7. mjesto. Tema je bila Agroeko art, agroturizam, ekološke održivosti i raznolikosti biljnih vrsta.
Mentorica mu je bila profesorice Kristine Gajić od koje doznajemo kako je Patrik za natjecanje morao izraditi prezentaciju o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koje ima agroturizam te ga usmeno i predstaviti. Izabrao je OPG svoje obitelji koje uz ratarstvo i stočarstvo ima i kušaonicu kulena.
Na natjecanju je radio i sjetvu nevena u plitice, formirao je vrt u kojega je posadio začinsko i ljekovito bilje – pazeći na raspored biljaka. Radio je i macerat i kremu od nevena, pivo od limuna i đumbira, sjemene kuglice te QR kod za pet biljaka koje je odabrao iz vrta.
Profesorica Gajić ponosno dodaje kako je jako zadovoljna Patrikovim angažmanom, trudom i sudjelovanjem na brojnim aktivnostima tijekom natjecanja. A, o samom plasmanu kaže, kako su se svi natjecatelji jako dobro pripremili, pa su o poretku odlučivali detalji.
Čestitamo Patriku i mentorici!

Tekst: A. B.
Foto: K. G.

Pročitajte još:

Skip to content