OBJAVE

Vrtićarci na Ratarnici učili o uzgoju povrća i pripremi zdravih obroka

Datum objave: 26. travnja 2024.

Danas su nas posjetila divna, vesela i jako znatiželjna djeca iz dječjeg vrtića “Šareni svijet” u pratnji teta, Valentine Buranji i Janje Grbeš.


U našu su Školu došli učiti o uzgoju povrća i pripremi zdravih obroka u okviru školakog projekta “Vrtićarci na Ratarnici.” Tako su s profesoricom Silvijom Šipoš Bošnjak imali radionicu u kojoj su naučili razliku između sjetve i sadnje. Profesorica Šipoš nam je rekla kako im je posebno zanimljivo bilo što su sami sijali mrkvu, posadili rajčice i paprike te učili kako se pikiraju presadnice povrća.

Veseli su bili i kada su bojali crteže kroz koje su ponavljali naučeno gradivo. Posebno ih je za njih, pripremila, nacrtala i osmislila naša profesorica Ivona Bećirović.

U radionici zdravih obroka uz profesoricu Katarinu Džalto pravili su, degustirali i uživali u ukusnim muffinima od zobenih pahuljica, koprive, mrkve i blitve te smoothijima sa bananama, jagodama, koprivom, blitvom i mrkvom.

Naši divni gosti, dan su nam učinili ljepšim i zanimljivijim te vjerujemo da se i oni tako osjećaju nakon boravka na našoj Ratarnici. Draga djeco, veselimo se vašem ponovnom dolasku!

Tekst: A. B.
Foto: V. B.

Pročitajte još:

Skip to content