OBJAVE

Erasmus+ u Bragi – Portugal

Datum objave: 4. ožujka 2024.
Kategorije: Erasmus+ | Naslovnica | Projekti

Jučer je u grad Bragu koji se nalazi u sjevernom Portugalu otputovalo 10 naših učenica i učenika, zanimanja prehrambeni tehničar te 4 učenika, zanimanja mehaničar poljoprivredne mehanizacije. U pratnji su im profesorice Katarina Džalto i Tonka Šarić.

Danas su nam se javili oduševljeni Bragom. Rekli su da su bili u obilasku ovog šarmantnog grada, te da su s njima bili učenici i nastavnici iz Bjelovara, Grčke i Češke. Posebno su ih impresionirale fasade obljepljene keramičkim pločicama koje imaju ulogu zaštite od vremenskih utjecaja.
Naše će učenice i učenici tamo biti dva tjedna u okviru Erasmus + projekta “Ready 2 go green”. Koordinatorica projekta je profesorica Kristina Gajić.
Prehrambeni tehničari raditi će i učiti o njihovim pekarskim proizvodim i načinima pripreme. Učiti će i o novim trendovima u pekarstvu te pekarskim proizvodima orijentiranima na specifične skupine potrošača, poput osoba oboljelih od dijabetesa, osobe osjetljivih na gluten…
Mehaničari poljoprivredne mehanizacije će vještine i znanja iz svoje struke usavršavati u mehaničarskim radionicama Brage.

Naše učenice, učenici i profesorice svima šalju velike pozdrave iz Portugala!

Tekst: A. B.
Foto: K. Dž.

Facebook foto galerija:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=786174313543285&set=pcb.786174356876614

 

Pročitajte još:

Skip to content