Objave
Objave za kategorije: Projekti, RCK Panonika, Mobilnost…

Obrada tla u funkciji poljoprivrede i ruralnog razvoja
Županijska udruga za organizaciju natjecanja orača Požeško-slavonske županije u suradnji sa Gradom Pleternicom, Poljoprivredno prehrambenom školom Požega i Udrugom poljoprivrednika Požeško-slavonske županije „Ledina“ provodi projekt Obrada tla u funkciji poljoprivrede...

Beskrajno smo ponosni na naše mlade ekologe
Tamara Lončar, Luka Radić, Ivana Vukoje, Sara Kulundžić, Antonija Horvat i Antonija Pekić čine eko patrolu naše Škole koja je oformljena u sklopu školskog projekta "Reciklirajmo - mijenjajmo svijet."Oni volonterski i s puno entuzijazma obavljaju različite zadaće poput...

Plemenita akcija naših učenica i učenika pomoćnih zanimanja️
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, učenice i učenici prvog, drugog i trećeg razreda Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, zanimanja pomoćni pekar i pomoćni cvjećar, i ove su godine imali korisnu akciju koju je pripremila...

Natjecanje učenika u rezidbi lijeske
Danas su učenici 2.d razreda zanimanja poljoprivredni gospodarstvenik sudjelovali u natjecanju i tako pokazali svoje vještine u rezidbi lijeske.Naime, u mjesecu studenom posjetili su OPG Sedlaček upravo kako bi izbrusili tehniku rezidbe, a danas smo im priredili...

Istražujući o ugroženim i zaštićenim vrstama razvijali ljubav prema prirodi i biološkoj raznolikosti te dobili priliku učiti jedni od drugih
Prirodno je da štitimo i čuvamo ono što zavolimo, a kako bismo zavoljeli, moramo to nešto razumjeti i poznavati.Zato naše profesorice Dijana Garbin i Katarina Džalto u okviru školskog projekta "Očuvajmo bioraznolikosti" članove eko grupe s puno entuzijazma podučavaju...

U školskom edukativnom voćnjaku Poljoprivredno-prehrambene škole održana je škola rezidbe voćaka
Riječ je o besplatnom tečaju za sve uzgajivače voća. O rezidbi su podučavali profesor Tomislav Soldo i profesor Ivica Šnajder. Zainteresirani voćari i naši učenici imali su priliku okušati se u rezidbi marelice i kruške.Gospodin Kopecki podučio je nazočne o pravilnom...

Interdisciplinarna priprema pekmeza od divljeg šipka ubranog na našoj Ratarnici
Učenici smjera prehrambeni tehničar sudjelovali su u sveobuhvatnoj praktičnoj nastavi pripreme pekmeza od divljeg šipka.Ova edukativna aktivnost, koja se odvijala u školskom praktikumu, uključila je nastavnike iz različitih predmetnih područja, demonstrirajući...

ZDRAVA HRANA SVAKOG DANA-Inovativni pristup tradicionalnim slasticama, spoj kulinarstva, zdravlja i tehnologije u školskom projektu
U doba kada brza hrana dominira prehrambenim navikama mladih, važnost edukacije o uravnoteženoj prehrani postaje sve značajnija. U sklopu školskog projekta "Zdrava hrana svakog dana" kojeg vodi profesorica Tonka Šarić, učenici su sudjelovali u uzbudljivom "Kulinarskom...

Od ostataka do obroka: Školski projekt za smanjenje otpada od hrane
U sklopu našeg školskog projekta "Od ostataka do obroka", pod vodstvom profesorice Tonke Šarić i strukovnog učitelja kuharstva Anđelka Ledića, pokrenuli smo niz aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti sprječavanja otpada od hrane. Ovaj projekt ne samo da...

Poziv na školu rezidbe
Pozivamo vas na školu rezidbe u edukativni voćnjak Poljoprivredno-prehrambene škole 3. 2. 2025. s početkom u 9 sati. Prijave i dodatne upite možete poslati na mail adresu kristina.gajic8@gmail.com