OBJAVE

Svjetski dan pčela

Datum objave: 21. svibnja 2024.

Svjetski dan pčela 2024. usredotočen je na temu “Pčela u suradnji s mladima”, koja naglašava važnost uključivanja mladih u pčelarstvo i napore za očuvanje oprašivača, prepoznajući ih kao buduće upravitelje našeg okoliša.

Stoga je danas profesorica Aida Del Vechio s našim učenicama i učenicima prvog razreda, zanimanja agroturistički tehničar imala niz aktivnosti kako bi podigla svijest o značaju pčela i upozorila na smanjenje njihova broja.

Izrađivali su plakata, igrali kvizove i interaktivne igre na temu pčela i pčelarstvo. Pripremali su i izlagali prezentacije o kristalizaciji meda te ga i degustirali. Upoznali su se i s pčelinjim proizvodima te važnosti pčela za planet Zemlju. Na kraju su obišli i našu košnicu.

Svjetski dan pčela obilježile su i učenice i učenici 2. s razreda s razrednicom Ivom Pavković. Imali su radionicu u kojoj su učili o važnosti pčela te su izradili pano i pčelica od kolaža.

Ujedinjeni narodi proglasili su 20. svibanj 2017. godine Svjetskim danom pčela. Inicijativu za to je pokrenula Slovenija, a datum je odabran u spomen na rođenje Antona Janše, oca modernog pčelarstva.

Tekst: A. B.
Foto: A. D. i I. P.

Pročitajte još:

Skip to content