OBJAVE

Interdisciplinarna priprema pekmeza od divljeg šipka ubranog na našoj Ratarnici

Datum objave: 6. veljače 2025.

Učenici smjera prehrambeni tehničar sudjelovali su u sveobuhvatnoj praktičnoj nastavi pripreme pekmeza od divljeg šipka. Ova edukativna aktivnost, koja se odvijala u školskom praktikumu, uključila je nastavnike iz različitih predmetnih područja, demonstrirajući interdisciplinarni pristup obrazovanju u prehrambenoj tehnologiji. Učenici su naučili specifične tehnike obrade divljeg šipka i postupak proizvodnje pekmeza. Naglasak je stavljen na važnost održavanja čistoće i pravilnih higijenskih praksi tijekom cijelog procesa proizvodnje. Učenici su se upoznali s metodama kontrole kvalitete, uključujući praćenje temperature, kiselosti i viskoznosti proizvoda. Obrađene su zakonske obveze i pravilno označavanje prehrambenih proizvoda, s fokusom na nutritivne informacije i sastojke. Učenici su razmatrali marketinške strategije prikladne za promociju domaćeg pekmeza od divljeg šipka. Ovaj praktični pristup omogućio je učenicima da povežu teorijsko znanje s realnim proizvodnim procesom, pripremajući ih za buduće poslove u prehrambenoj industriji. Zahvaljujući timskom radu učenika i nastavnika Tonke Šarić, Mire Ćaćić, Melite Prološčić i Katarine Džalto dobili smo neodoljivi okus po tradicionalnoj recepturi.

Pročitajte još:

Istražujući o ugroženim i zaštićenim vrstama razvijali ljubav prema prirodi i biološkoj raznolikosti te dobili priliku učiti jedni od drugih

Istražujući o ugroženim i zaštićenim vrstama razvijali ljubav prema prirodi i biološkoj raznolikosti te dobili priliku učiti jedni od drugih

Prirodno je da štitimo i čuvamo ono što zavolimo, a kako bismo zavoljeli, moramo to nešto razumjeti i poznavati.Zato naše profesorice Dijana Garbin i Katarina Džalto u okviru školskog projekta "Očuvajmo bioraznolikosti" članove eko grupe s puno entuzijazma podučavaju...

Pročitajte više
Skip to content