Kako bi učenice i učenike motivirala da redovno doručkuju, te podigla razinu razumijevanja i shvaćanja važnosti ovog obroka za ljudsko zdravlje, profesorica, Melita Prološčić, pripremila je aktivnost pod nazivom “Zdravstvo kroz kreativnost”.
Provela ju je s prehrambenim tehničarkama i tehničarima, prvog razreda. Koristeći, različite izvore informiranja, istraživali su – zašto je doručak važan za ljudsko zdravlje? Promišljali su i koje namirnice čine zdravi doručak. Profesorica, Prološčić nam je rekla kako su učenice i učenici zaključili da doručak daje potrebnu energiju i hranjive tvari za početak dana te doprinosi boljem raspoloženju i održavanju tjelesne težine te pomaže boljoj koncentraciji i pamćenju.
Radeći u grupama, svoja su saznanja, prikazivali na plakatima. Razvijali su i pokazali kreativnost u prikazivanju prikupljenih informacija jer su ih pojašnjavali vizualnim elementima, poput fotografija iz časopisa te vlastitim ilustracijama.
Ova aktivnost, provedena je u okviru projekta “Zdrava hrana svakog dana” kojim koordinira profesorica, Tonka Šarić.
Tekst: A. B.
Foto: M. P.
Malo drugačiji zajednički sat za učenike 2.d zanimanja mesar i poljoprivredni gospodarstvenik
U okviru suradnje poljoprivrednih i prehrambenih zanimanja, profesori Aida Del Vechio i Matej Bošnjaković organizirali su dolazak stručnjaka gospodina Igora Del Vechio, dr. vet. med.,na sat Stočarstva. On već 28 godina radi na farmi svinja i bavi se poslovima uzgoja i...