OBJAVE

Promišljali – zašto je važno doručkovati?

Datum objave: 25. listopada 2024.

Kako bi učenice i učenike motivirala da redovno doručkuju, te podigla razinu razumijevanja i shvaćanja važnosti ovog obroka za ljudsko zdravlje, profesorica, Melita Prološčić, pripremila je aktivnost pod nazivom “Zdravstvo kroz kreativnost”.

Provela ju je s prehrambenim tehničarkama i tehničarima, prvog razreda. Koristeći, različite izvore informiranja, istraživali su – zašto je doručak važan za ljudsko zdravlje? Promišljali su i koje namirnice čine zdravi doručak. Profesorica, Prološčić nam je rekla kako su učenice i učenici zaključili da doručak daje potrebnu energiju i hranjive tvari za početak dana te doprinosi boljem raspoloženju i održavanju tjelesne težine te pomaže boljoj koncentraciji i pamćenju.

Radeći u grupama, svoja su saznanja, prikazivali na plakatima. Razvijali su i pokazali kreativnost u prikazivanju prikupljenih informacija jer su ih pojašnjavali vizualnim elementima, poput fotografija iz časopisa te vlastitim ilustracijama.

Ova aktivnost, provedena je u okviru projekta “Zdrava hrana svakog dana” kojim koordinira profesorica, Tonka Šarić.

Tekst: A. B.
Foto: M. P.

Pročitajte još:

Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega sudjelovali su na Danu hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije 17. rujna 2025.

Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega sudjelovali su na Danu hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije 17. rujna 2025.

Zajedno sa svima okupljenima, odali su počast poginulim braniteljima Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade HV u Požegi. Sudjelovali su u mimohodu branitelja i građana do Vojarne 123....

Pročitajte više
Skip to content