OBJAVE

Prehrambene tehničarke na Interslastu u Tuheljskim Toplicama

Datum objave: 21. listopada 2024.

I ove godine, bili smo na Interslastu, trinaestom po redu Internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva, konditorstva i izvornih slastica koji se održao u Tuheljskim Toplicama u hotelu Well.
Predstavljale su nas maturantice, zanimanja prehrambeni tehničar Sara Ivanetić, Vanesa Kelbassa i Lana Vlaovć uz mentorice, profesorice Tonku Šarić i Katarinu Džalto.


Natjecale su se u disciplini Artslast izrađujući pite, linzere i šape . U ovoj disciplini, sudjeluju učenice i učenici srednjih škola, prvenstveno slastičarskih. Profesionalni slastičari, seniori, natječu se u disciplini Pastry queen of Croatia. Disciplina Folkslast ima za cilj promociju izvornih hrvatskih i slovenskih slastica.

Glavna tema ovogodišnjeg Interslast bila je Izvorni slastičarski proizvodi, a sudjelovalo je čak 320 majstora slatkih delicija.

Naše su se učenice i profesorice na ovom kongresu odazvale brojnim stručnim predavanjima, prezentacijama i degustacijama. Ističu, kako su zadovoljne sudjelovanjem u raznovrsnim aktivnostima kojima su obogatile svoja znanje. Iako, ove godine nisu osvojile zlato, treba istaknuti da je naša Škola do sada na Interslastu sudjelovala pet puta. U tom razdoblju, naše prehrambene tehničarke, osvojile su tri zlatne medalje.

Čestitamo našim učenicama i mentoricama na sudjelovanju i stečenim znanjima i iskustvima.

Tekst: Lana Vlaović, 4. c
Foto: Sara Ivanetić 4. c

Pročitajte još:

Skip to content