OBJAVE

“Moderna tehnologija u voćarstvu – od uzgoja do prerade”

Datum objave: 22. rujna 2024.

Edukativni voćnjak Poljoprivredno-prehrambene škole sve je češće mjesto na kojem, uz učenice i učenike, znanja o voćarstvu nadograđuju i zainteresirani građani. Osim škole rezidbe, dolazaka djece iz osnovnih škola i vrtića, u njemu se održavaju i zanimljive radionice.

Tako su u četvrtak radionicu provele naše profesorice Tonka Šarić i Kristina Gajić te dipl. ing. Tomislav Soldo s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Tema je bila Tijekom edukacije predstavljena je suvremena tehnologija i mehanizacija u voćarstvu, ekološke metode uzgoja, sortiment jabuke i šljive.
Također, sudionici su mogli kušati slatke plodove iz našeg voćnjaka, a posebno su im se svidjele prerađevine od našeg voća. Njih su, uz svoje profesorice, tijekom vježbi iz strukovnih predmeta pripremile naše učenice i učenici zanimanja prehrambenih tehničar.

Radionica je bila namijenjena uzgajivačima iz Udruge voćara, učenicima, nastavnicima te predstavnicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Požeško-slavonske županije.
Tekst: A. B.

Pročitajte još:

Skip to content