OBJAVE

Kempfovci pravili pekarske proizvode družeći se s našim učenicima

Datum objave: 5. lipnja 2024.

Jako lijepo druženje imali smo u srijedu 29. svibnja 2024. s učenicama i učenicima posebnih odjeljenja OŠ Julija Kempfa iz šestog i osmog razreda te starije odgojne skupine, a u pratnji učiteljica Jelene Repinac i Lee Krmpotić te asistentica u nastavi.

Oni su bili naši gosti u sklopu projekta “Zajedno do peciva” kojega su osmislile i provode naše profesorice Katarina Džalto i Tonka Šarić, a pridružila im se na radionici i profesorica Tatjana Abramović.

Tako su naši dragi kempfovci uz naše učenice i učenike prvog razreda, zanimanja pomoćni pekar u pekarskom praktikumu izrađivali raznovrsne proizvode. Učili su od kojih se sastojaka i kako izrađuje tijesto, što treba raditi nakon oblikovanja pekarskih proizvoda i kako ih peći. Posebno su uživali oblikujući peciva, perece, pletenice i kiflice koje su punili ukusnim nadjevima od višnje i čokolade.

Profesorica Džalto nam otkriva kako su jako lijepo surađivali, rado izrađivali peciva te na kraju bili oduševljeni svojim uradcima. Veliko im je zadovoljstvo bilo kušati proizvode koje su sami napravili, a nama još veće zadovoljstvo ugostiti ih, raditi i učiti s njima te ih počastiti našim zdravim trešnjama i sokom od njih.

Tekst: A. B.
Foto: J. R.

Pročitajte još:

Skip to content