OBJAVE

Prva vožnja vlakom i prekrasan dan proveden u Pleternici

Datum objave: 21. svibnja 2024.

U petak 17. svibnja naše su učenice i učenici sva tri razreda pomoćnih zanimanja proveli divan i uzbudljiv dan u Pleternici.

Od razrednice Ive Pavković doznajemo kako je za neke, ova terenska nastava bila prava avantura jer su do Pleternice i nazad putovali vlakom, kojim se do sada nikada nisu vozili.
Prvo su obišli Muzej bećarca koji je za učenike osigurao besplatne ulaznice. U njemu su se upoznali s poviješću i tradicijom bećarca te su kroz interaktivne fotografije i živopisane sadržaje doznali kako su živjeli bećari.
Divan doček imali su i u Agronom trgovini. Ljubazni djelatnici proveli su ih prodajnim prostorom i skladištem kako bi ih upoznali s ponudom i organizacijom. Posebno im je zanimljivo bilo vidjeti velike silose te otkriti kako se u njih skladište poljoprivredni proizvodi. Razveselili su ih prigodni pokloni koje je za njih pripremio Agronom.

Zatim su obišli Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Pleternici. Drage knjižničarke pripremile su im likovnu radionicu kojoj je cilj bio razvijanje kreativnosti i fine motorike.

Naposljetku, posjetili su Terra Panonicu. Tamo su, među brojnim zanimljivim sadržajima, aplikacijom virtualne stvarnosti koja se koristi pomoću VR naočala u sekundi odvedeni u daleku prošlost i zaronili do samog dna Panonskoga mora. Terensku nastavu i obilazak Pleternice završili su zabavnom vožnjom u turističkom vlaku.

Osim razrednice, ovaj divan dan uz njih je provela profesorica Zdenka Ivkić, suradnica u nastavi Štefica Valešić te asistentice u nastavi: Zlatka Kraker Skeleđić, Magdalena Japundžić i Kristina Đuretić.

Tekst: A. B.
Foto: I. P.

Pročitajte još:

Skip to content