Kako proizvesti kvalitetno vino te kako ga pripremiti i plasirati na tržištu, zajedno uče tijekom ove školske godine naše maturantice i maturanti, zanimanja agrotehničar i maturantice i maturanti Ekonomske škole, zanimanja ekonomist kroz projekt “Jesen na Ratarnici: uberi -preradi – promoviraj.”
Projekt su osmislile i provode: profesorica Mirela Višaticki s naše Škole i profesorica Zvjezdana Farkaš s Ekonomske škole.
Tako su, među brojnim aktivnostima u petak imali još jednu radionicu na našoj Školi. Kroz nju su, učenice i učenici dobili osnovno znanje o procesu punjenja vina u boce, potrebnim materijalima i opremi, higijenskim standardima i sterilizaciji, označavanju boca, sigurnosnim mjerama i zakonskom regulativom.
Od profesorice Višaticki doznajemo, kako kroz ovaj oblik poučavanja, u kojem se kombiniraju teorijska znanja i praktični rad, učenici stječu korisne vještine i razumijevanje procesa proizvodnje vina što im u budućnosti može koristiti na vlastitim obiteljskim gospodarstvima.
Tekst: A. B.
Foto: M. V.
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/05/441938887_826625616164821_9108328851501731922_n-768x1024.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/05/441944199_826625522831497_5344080015435058355_n-768x1024.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/05/441403511_826625472831502_8700533296769508818_n-768x1024.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/05/425966264_826625276164855_6786457737719036440_n.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/05/441296213_826625429498173_3255347542068711587_n-768x1024.jpg)
![](https://ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr/wp-content/uploads/sites/1674/2024/05/438162174_826624726164910_2656137486957048619_n.jpg)