OBJAVE

Punjenje vina u boce i priprema vina za tržište

Datum objave: 10. svibnja 2024.

Kako proizvesti kvalitetno vino te kako ga pripremiti i plasirati na tržištu, zajedno uče tijekom ove školske godine naše maturantice i maturanti, zanimanja agrotehničar i maturantice i maturanti Ekonomske škole, zanimanja ekonomist kroz projekt “Jesen na Ratarnici: uberi -preradi – promoviraj.”

Projekt su osmislile i provode: profesorica Mirela Višaticki s naše Škole i profesorica Zvjezdana Farkaš s Ekonomske škole.

Tako su, među brojnim aktivnostima u petak imali još jednu radionicu na našoj Školi. Kroz nju su, učenice i učenici dobili osnovno znanje o procesu punjenja vina u boce, potrebnim materijalima i opremi, higijenskim standardima i sterilizaciji, označavanju boca, sigurnosnim mjerama i zakonskom regulativom.

Od profesorice Višaticki doznajemo, kako kroz ovaj oblik poučavanja, u kojem se kombiniraju teorijska znanja i praktični rad, učenici stječu korisne vještine i razumijevanje procesa proizvodnje vina što im u budućnosti može koristiti na vlastitim obiteljskim gospodarstvima.

Tekst: A. B.
Foto: M. V.

Pročitajte još:

Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega sudjelovali su na Danu hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije 17. rujna 2025.

Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega sudjelovali su na Danu hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije 17. rujna 2025.

Zajedno sa svima okupljenima, odali su počast poginulim braniteljima Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade HV u Požegi. Sudjelovali su u mimohodu branitelja i građana do Vojarne 123....

Pročitajte više
Skip to content