Kako proizvesti kvalitetno vino te kako ga pripremiti i plasirati na tržištu, zajedno uče tijekom ove školske godine naše maturantice i maturanti, zanimanja agrotehničar i maturantice i maturanti Ekonomske škole, zanimanja ekonomist kroz projekt “Jesen na Ratarnici: uberi -preradi – promoviraj.”
Projekt su osmislile i provode: profesorica Mirela Višaticki s naše Škole i profesorica Zvjezdana Farkaš s Ekonomske škole.
Tako su, među brojnim aktivnostima u petak imali još jednu radionicu na našoj Školi. Kroz nju su, učenice i učenici dobili osnovno znanje o procesu punjenja vina u boce, potrebnim materijalima i opremi, higijenskim standardima i sterilizaciji, označavanju boca, sigurnosnim mjerama i zakonskom regulativom.
Od profesorice Višaticki doznajemo, kako kroz ovaj oblik poučavanja, u kojem se kombiniraju teorijska znanja i praktični rad, učenici stječu korisne vještine i razumijevanje procesa proizvodnje vina što im u budućnosti može koristiti na vlastitim obiteljskim gospodarstvima.
Tekst: A. B.
Foto: M. V.