U Portugalu su i naše učenice i učenici zanimanja prehrambeni tehničar. Nalaze se u Bragi u okviru Erasmus + projekta “Ready 2 go green”. Tamo nadograđuju znanja iz struke.
Svoja iskustva na radnom mjestu opisali su nam Vanessa Kelbasa i Ivan Zlomislić koji rade i uče u slastičarnici “Casa das Natas”.
“Raditi u slastičarnici je izuzetno zanimljivo i uzbudljivo. Ljubaznost ljudi u Portugalu je nevjerojatna i to je samo jedan od razloga zašto nam se ovdje sviđa. Svakoga dan imamo priliku naučiti nešto novo o pripremi slastica.
Uz pomoć iskusnih slastičara usavršavamo vještine izrade kolača, torti, kroasana i drugih slatkiša. Pravimo raznovrsne slastice. Od najpoznatijeg portugalskog kolač “pastel de nata” do običnih keksa od prhkog tijesta. Svi su strpljivi i spremni podijeliti svoje znanje i iskustva.
Obavljamo različite poslove kao što su pakiranje i dekoriranje slastica, guljenje jabuka, umakanje keksa u rastopljenu čokoladu…
Portugalska slastičarska scena je izuzetno raznolika i bogata, a raditi u njihovim slastičarnicama je posebno iskustvo koje vrijedi ponoviti.”
Povodom 8. Dana medijske pismenosti koji se ove godine obilježavaju različitim aktivnostima diljem Hrvatske u periodu od 7. do 13. travanja 2025. godine, ali i u tjednima prije ili poslije, prošloga tjedna su u našoj Školi održane tri radionice za učenike.Radionice su...
Nigdje takve škole u kojoj se NEGDAŠNJE i SADAŠNJE tako čudesno spaja“ stihovi su naše umirovljene nastavnice Ivanke Kandjera koja je s takvom jednostavnošću iznijela i opisala ono što Poljoprivredno-prehrambena škola uistinu predstavlja i ono što jest – spoj...
Povodom 140. rođendana Poljoprivredno-prehrambene škole, a danas i Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi „Panonika“, organizirali smo brojne radionice kako bismo učenicima osnovnih škola te ostalim zainteresiranim sugrađanima predstavili zanimanja koja...