U Portugalu su i naše učenice i učenici zanimanja prehrambeni tehničar. Nalaze se u Bragi u okviru Erasmus + projekta “Ready 2 go green”. Tamo nadograđuju znanja iz struke.
Svoja iskustva na radnom mjestu opisali su nam Vanessa Kelbasa i Ivan Zlomislić koji rade i uče u slastičarnici “Casa das Natas”.
“Raditi u slastičarnici je izuzetno zanimljivo i uzbudljivo. Ljubaznost ljudi u Portugalu je nevjerojatna i to je samo jedan od razloga zašto nam se ovdje sviđa. Svakoga dan imamo priliku naučiti nešto novo o pripremi slastica.
Uz pomoć iskusnih slastičara usavršavamo vještine izrade kolača, torti, kroasana i drugih slatkiša. Pravimo raznovrsne slastice. Od najpoznatijeg portugalskog kolač “pastel de nata” do običnih keksa od prhkog tijesta. Svi su strpljivi i spremni podijeliti svoje znanje i iskustva.
Obavljamo različite poslove kao što su pakiranje i dekoriranje slastica, guljenje jabuka, umakanje keksa u rastopljenu čokoladu…
Portugalska slastičarska scena je izuzetno raznolika i bogata, a raditi u njihovim slastičarnicama je posebno iskustvo koje vrijedi ponoviti.”
U okviru suradnje poljoprivrednih i prehrambenih zanimanja, profesori Aida Del Vechio i Matej Bošnjaković organizirali su dolazak stručnjaka gospodina Igora Del Vechio, dr. vet. med.,na sat Stočarstva. On već 28 godina radi na farmi svinja i bavi se poslovima uzgoja i...
Na radionici "Zimska rezidba lijeske na OPG Sedlaček" sudjelovali su učenici 2.d razreda zanimanja poljoprivredni gospodarstvenik, u pratnji profesorica Kristine Gajić i Mirele Višaticki. U radionici su sudjelovali i uzgajivači lijeske koji su prešli malo dulji put...
Prva profesionalna predstava u prostoru naše Škole dar je glumice i klaunese Marijane Matoković!Akademska glumica i lutkarica, a odnedavno i klaunesa Marijana Matoković danas je našim učenicama i učenicima zanimanja pomoćni pekar i pomoćni cvjećar darovala jako puno...