OBJAVE

Rad u slastičarnici u Bragi

Datum objave: 14. ožujka 2024.
Kategorije: Erasmus+ | Naslovnica | Projekti

U Portugalu su i naše učenice i učenici zanimanja prehrambeni tehničar. Nalaze se u Bragi u okviru Erasmus + projekta “Ready 2 go green”. Tamo nadograđuju znanja iz struke.

Svoja iskustva na radnom mjestu opisali su nam Vanessa Kelbasa i Ivan Zlomislić koji rade i uče u slastičarnici “Casa das Natas”.

“Raditi u slastičarnici je izuzetno zanimljivo i uzbudljivo. Ljubaznost ljudi u Portugalu je nevjerojatna i to je samo jedan od razloga zašto nam se ovdje sviđa. Svakoga dan imamo priliku naučiti nešto novo o pripremi slastica.
Uz pomoć iskusnih slastičara usavršavamo vještine izrade kolača, torti, kroasana i drugih slatkiša. Pravimo raznovrsne slastice. Od najpoznatijeg portugalskog kolač “pastel de nata” do običnih keksa od prhkog tijesta. Svi su strpljivi i spremni podijeliti svoje znanje i iskustva.
Obavljamo različite poslove kao što su pakiranje i dekoriranje slastica, guljenje jabuka, umakanje keksa u rastopljenu čokoladu…
Portugalska slastičarska scena je izuzetno raznolika i bogata, a raditi u njihovim slastičarnicama je posebno iskustvo koje vrijedi ponoviti.”
 
 

Pročitajte još:

Skip to content