U Portugalu su i naše učenice i učenici zanimanja prehrambeni tehničar. Nalaze se u Bragi u okviru Erasmus + projekta “Ready 2 go green”. Tamo nadograđuju znanja iz struke.
Svoja iskustva na radnom mjestu opisali su nam Vanessa Kelbasa i Ivan Zlomislić koji rade i uče u slastičarnici “Casa das Natas”.
“Raditi u slastičarnici je izuzetno zanimljivo i uzbudljivo. Ljubaznost ljudi u Portugalu je nevjerojatna i to je samo jedan od razloga zašto nam se ovdje sviđa. Svakoga dan imamo priliku naučiti nešto novo o pripremi slastica.
Uz pomoć iskusnih slastičara usavršavamo vještine izrade kolača, torti, kroasana i drugih slatkiša. Pravimo raznovrsne slastice. Od najpoznatijeg portugalskog kolač “pastel de nata” do običnih keksa od prhkog tijesta. Svi su strpljivi i spremni podijeliti svoje znanje i iskustva.
Obavljamo različite poslove kao što su pakiranje i dekoriranje slastica, guljenje jabuka, umakanje keksa u rastopljenu čokoladu…
Portugalska slastičarska scena je izuzetno raznolika i bogata, a raditi u njihovim slastičarnicama je posebno iskustvo koje vrijedi ponoviti.”
Jučer su nas posjetile predstavnice iz tvrtke Unichem d.o.o. kako bi predstavile široku paletu visokokvalitetnih gnojiva, različitih supstrata za uzgoj i sredstava za pripremu i poboljšanje strukture tla.Predstavile su prirodnu liniju BIO Plantella koja proizvođačima...
Pozivamo vas na školu rezidbe u edukativni voćnjak Poljoprivredno-prehrambene škole 3. 2. 2025. s početkom u 9 sati. Prijave i dodatne upite možete poslati na mail adresu kristina.gajic8@gmail.com