preskoči na sadržaj

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega

 > Nastava  > Smjerovi
Agroturistički tehničar
O programu:
- ovo je zanimanje budućnosti
- agronomija, ugostiteljstvo i turizam objedinjeni ovim zanimanjem čine cjelinu kojom se nastoji postići konkurentnost i opstojnost poljoprivrede u našoj «Zlatnoj dolini» i šire
- cilj je pripremiti obiteljska gospodarstva za ulazak u EU, vodeći računa o očuvanju prirodne cjelovitosti poštujući ekološka načela održivog razvitka
- preporučamo ga kreativnim učenicima koji će uspješno odgovoriti izazovu u području agrobiznisa i ruralnog razvitka
- odgovarat će onima koji se žele baviti uzgojem voćaka, vinove loze, povrća, žitarica, uzgojem domaćih životinja te proizvodnjom mesa, mlijeka i jaja
- izborni predmeti svojim sadržajima odgovaraju specifičnostima regije, potrebama gospodarstva, sklonostima učenika i mogućnostima izvođenja nastave
- učenici proširuju znanja iz postojećih stručnih predmeta ili zadovoljavaju neke specifične potrebe odabirom fakultativnih predmeta: pčelarstvo, ribogojstvo, ljekovito bilje, ratarstvo, lovstvo, vinarstvo, gljivarstvo, etnologija, izrada autohtonog suvenira...
- program se izvodi u Poljoprivredno-prehrambenoj školi, u školskim praktikumima, na školskom gospodarstvu škole (120 ha površine).
- tijekom školovanja posjećuju se izložbe i sajmovi u zemlji i inozemstvu
- školovanje u ovom programu traje četiri godine, a završava polaganjem završnog ispita, nakon čega stječeš zvanje agroturističkog tehničara
 
Kao agroturistički tehničar ćeš znati:
- kako osigurati uvjete za ekološki uzgoj povrća, voćaka, vinove loze, žitarica ne narušavajući prirodnu ravnotežu okoliša.
- uzgojiti domaće životinja, njegovati ih te upoznati načine proizvodnje mesa, mlijeka, jaja
- hortikulturno urediti gospodarstvo ukrasnim drvećem,
grmljem, cvijećem i travnjacima te održavati uređene površine
- koristiti različite načine u pripremanju i posluživanju hrane njegujući tradicionalnu kuhinju i običaje
- kako najatraktivnije urediti i održavati interijer i okoliš ugostiteljskog objekta i cijelog gospodarstva
- osmisliti zanimljive sadržaje rekreacije i organiziranja slobodnog vremena u prirodi
- sve o povijesti i tradiciji ruralnog prostora, narodne nošnje, rukotvorine, narodne običaje i pjesme
- najbolje prezentirati i promicati različite ponude i sadržaje
 
Mogućnost zapošljavanja:
- možeš se zaposliti na manjim ugostiteljskim objektima koji imaju ugostiteljsko i poljoprivredno gospodarstvo i bave se proizvodnjom hrane
- tvoja znanja koristit će u poduzećima koja se bave raznim vidovima turizma, primjerice vinskim, rekreacijskim, sportskim, vjerskim...
- nakon završetka ovog programa možeš upisati Agronomski ili neki drugi fakultet
 
 




Vremenici 2017./2018.

Upisi 2017./2018.

POPIS UDŽBENIKA 2014.-2018.

DOKUMENTI ŠKOLE

Projekti

NATJECANJA

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Koji je tvoj najčešći razlog izostanka s nastave? (odaberi jedan odgovor)






Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Poljoprivredno-prehrambena škola Požega / Ratarnička 3, HR-34000 Požega / ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr / ured@ss-poljoprivrednoprehrambena-pozega.skole.hr
preskoči na navigaciju